Kort semester i BOL Norr #prepperSE

Det är inte många riktiga (läs långa) semestrar jag haft de senaste 4-5 åren. Att byta arbete är oftast förenat med att det blir nollställt på kontot med inarbetade semesterdagar. Det gäller också att se till att man inte slutar med en semesterskuld. Således är jag åter i den situationen att jag ”bara” kan ta ut ca tre veckors semester. Vilket jag nu gör.

Självklart tillbringas tiden här i BOL Norr. Vädret har inte direkt samarbetat de första dagarna här, men det gav mig tid till att omorganisera förråden lite, vilket nu har lösgjort plats. Dessutom har jag städat upp i lillstugan som innan fungerat som ett lager av flyttkartonger, påsar, sängar och annat som jag inte hunnit sortera och iordningställa.

Nu börjar lillstugan åter bli den tilltänkta gäststuga det ska vara med två riktiga sängar, bord, stolar, hyllor osv. Jag har, hör och häpna, till och med fått upp gardiner. Dessutom finns en extra tältsäng där för ännu en sovplats.

Nu när vädret börjar bli bättre blir det fortsatt arbete med att röja sly och frigöra ytor på marken. Eventuellt kan jag hinna med att få upp några odlingsbäddar samt anlägga mer potatisland. Jag har också fjolårets ved och grenhögar att ta hand om. Som vanligt finns det ingen brist på saker att göra.

Samtidigt försöker jag att inte piska mig själv för hårt. Nu när jag vet att jag i framtiden kommer kunna tillbringa mycket mer tid här tack vare det nya jobbet så känns det inte längre lika stressande att hinna bli klar med allt, som var fallet tidigare. Då visste jag att det kunde dröja månader innan nästa korta besök.

Jag har också hunnit med att medverka i ett SVT-producerat program som kommer sändas senare i höst samt ett annat program som jag tror kommer sändas i Kanal 5, också det i höst. Planen är att hinna spela in ett nytt avsnitt av Prepperpodden under min vistelse här. Det rör på sig, även om jag inte skriver så mycket här just nu. Det kommer säkert att ändra sig vad tiden lider. Men först måste jag få flytten avklarad och komma på banan på det nya jobbet.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑