Nya BOL, nya planer #prepperSE

Jag måste erkänna att jag ibland blir så fokuserad på här-och-nu att jag helt sonika glömmer att lyfta blicken och se helheten. Det visar också på faran med att vara fast i gamla tankespår. När jag väl flyttar norröver och i förlängningen till BOL Norr, så kommer givetvis BOL Norr att sluta vara en BOL. Det blir mitt hem.

Konsekvensen är ju så klart helt logiskt att jag behöver en ny BOL. För även om jag kommer att, så långt det är möjligt, vara kvar i BOL Norr så är jag fullt medveten att detta inte alltid kommer vara möjligt. Således måste jag börja lite från ruta ett igen när det kommer till att planera en evakuering.

Helt ärligt har jag inte haft så mycket tankar på just detta scenario. Förvisso aktualiserades det när det brann för två år sedan bara några kilometer från BOL Norr, men jag har inte konkretiserat det på någon som helst nivå. Detta måste ändras inom den närmaste framtiden.

Tyvärr är min lokalkännedom relativt begränsad förutom i det absoluta närområdet kring BOL Norr. Å andra sidan finns det i princip hur mycket skog som helst att försvinna ut i, om jag nu skulle välja ett sådant alternativ.

Att skaffa en fastighet till att ha som BOL känns inte aktuellt just nu. Däremot behöver jag rekognoscera närområdet betydligt bättre. Då fungerar inte Google Maps eller liknande. Detta måste göras till fots. Jag har lärt mig den hårda vägen hur missvisande satellitfoton kan vara dels när det kommer till topografi men också hur inaktuella dessa kan vara.

Nu är inte detta ett projekt som är aktuellt att ta tag i just nu, men något som seglat upp som en prioritet på min digra att-göra-lista. Som vanligt handlar det om att anpassa sig – även om det ibland kan ta lite tid.

2 reaktioner till “Nya BOL, nya planer #prepperSE

  1. När man redan bor tryggt på landet, tror jag själv mer på en mobil bol. Ryggsäck, sovsäck, vattenrenare i inredd isolerad bil och preppad bensin, tillräckligt för att ta sig dit man tänkt. Då kan man dessutom ha ett par olika ställen i olika riktningar som man tittat ut, med tillgång till vatten, ved och skydd. Fördelen är att man blir extremt flexibel, vilket jag tror är det viktigaste.

    1. Håller helt med. För mig gäller det att identifiera olika platser att ta sig till om man måste evakuera.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑