När en fågel lämnar åkern #prepperSE

Klargörande. Mitt Twitter-konto (@urvaken) har inte blivit kapat, hackat eller avstängt. Istället har jag, hör och häpna, självmant valt att avsluta kontot och således också min närvaro på Twitter.

Detta beslut har legat och puttrat under en ganska lång tid. Till en början inte på grund av plattformen som sådan utan mer för att det tar tid och energi. När jag började mitt @urvaken-konto för sex år sedan fick jag tillbaka mer energi än jag lade ner och allt var gott. Sista åren har det varit tvärt om.

Men även Twitter som plattform har förändrats, och nu menar jag inte användarna. Precis som Youtube har Twitter blivit mer och mer inskränkande i vad som tillåts sägas. Många tycker detta är bra och hävdar att det är ett privat företag och får sätta upp vilka regler som de önskar. Andra tycker detta går stick i stäv med allt vad yttrandefrihet står för.

Oavsett var man står i den frågan är det tydligt att en förändring redan ägt rum. Många har redan sökt sig till andra plattformar som de anser sig passa dom bättre, vilket är helt okej, trots allt är det upp till var och en vilka tjänster man väljer att använda. För mig personligen handlar det inte så mycket om detta, även om jag tycker det är tydligt vilket håll det är på väg.

Anledningen till att jag valde att stänga av kontot utan något föregående drama (”Nu stänger jag ner kontot!!!11!1 #teenageragequit”) var för att slippa svara på massa frågor och övertalningsförsök att stanna kvar. Jag hade redan bestämt mig.

På sätt och vis skulle jag kunna hävda att detta är en del av min avgiftning och en del av förberedelserna inför flytten till BOL Norr. Efter sommarens veckor där inser jag hur mycket tid det går åt att lägga på de praktiska bestyren, då kommer det inte finnas tid att sitta hukad över en mobiltelefon och scrolla.

Det finns även fler orsaker, men dessa håller jag för mig själv. Istället kommer denna blogg få vara min ventil. Förhoppningen är så klart att fortsätta skriva på Alla veckorna som gått och även ta upp skrivandet av ”vanliga” inlägg.

Men först och främst kommer jag alltid sätta min egen hälsa och välmående.

2 reaktioner till “När en fågel lämnar åkern #prepperSE

  1. Helt rätt, med jämna mellanrum måste man verkligen se över debit och kredit på sitt energikonto. Lite åtdragningar här och lite där, kan göra underverk!

  2. Överväger också att dra ned på mina sociala konton. De ger som du säger inte så mycket tillbaka samt tar en del tid i anspråk, även om jag mest läser och inte skriver så mycket. Vi får njuta av dig här på bloggen istället.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑