Oändligheten mellan två hjärtslag #prepperSE

Nu finns inte längre några ursäkter kvar. Så många år som jag envist och målmedvetet jobbat mot detta. En efter en har punkterna på listan bockats av. Den sista punkten bockades av förra veckan. Ursäkterna är nu slut.

Först nu slog det mig, med sin fulla kraft, att jag faktiskt bara är ett arbete ifrån att fullborda det jag strävat efter så länge, att få flytta upp till BOL Norr. Det var tre år sedan jag köpte stället, men drömmen är långt mycket äldre än så. Allt jag behöver göra nu är att hitta ett arbete i närheten av stugan. Det kan låta trivialt, vilket jag garanterar att det inte är.

Jag försöker för allt jag är värd att inte låta känslorna styra, men förlorar hela tiden den striden. Den skräckblandade förtjusningen bedövar min logiska hjärnhalva. Likt ett rådjur i strålkastarljuset står jag still, oförmögen att ta ett beslut. Klamrar mig kvar i nuet, rädd att släppa taget.

Återigen funderar jag över det obönhörliga tvång jag drivs av. Det jag egentligen aldrig lyckats beskriva med ord. Jag hör ju hur det låter. Som en religiös uppenbarelse eller något liknande. Kanske hade jag kunnat skylla på något sådant om jag vore en troende man. Vad det än är som sliter i mitt sinne att fullfölja detta, kan jag inte låta bli att undra varifrån det kommer.

Det pirrar i magen. Av spänning. Av oro. Ingenting varar för evigt. Allt förändras. Det går inte att stanna i nuet, framtiden kommer alltid ikapp. Ändå klamrar jag mig kvar här, i ett ögonblick då ingenting är gjort, ingenting är ogjort – allt är som vanligt. I tiden mellan två hjärtslag kan jag fortfarande både ha kakan och äta upp den.

En reaktion till “Oändligheten mellan två hjärtslag #prepperSE

  1. Så härligt och spännande! Tänk på att det inte är ett definitivt beslut. Om du får ett jobb däruppe och det visar sig efter några år att du vantrivs så kan du faktiskt söka jobb och flytta någon annan stans. Hur är möjligheten att kunna jobba hemifrån i BOL? Finns det internet? Det är vad jag skulle tycka vara den största faktorn som avgjorde om jag skulle klara av det, att kunna jobba hemifrån med en hyfsad internetuppkoppling som gjorde att jag inte behövde åka iväg varje dag. Tycket inte att du ska tänka efter så mycket utan bara göra! Det är detta som du längtat efter så länge och justeringar går att göra längs vägen (tex byta jobb om det skulle bli lite fel). Huvudsaken att du är på plats och kan börja leva det liv du drömt om, även om det blir stegvis med ett heltidsjobb till att börja med. Lycka till!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑