Ren utan vatten #prepperSE

Det finns produkter jag förhåller mig väldigt skeptiskt till. Särskilt om de lovar något som logiskt låter orimligt eller rent av omöjligt. Två sådana produkter är hårtvätt och kroppstvätt på sprayflaska. Dessa lovar att kunna hålla dig ren helt utan vatten. Detta låter i mina öron som något väldigt orimligt eftersom vatten och tvål/schampo är till för att lösa upp och skölja bort smuts på huden/håret.

Torrschampo.

Som vanligt kan jag inte låta bli att prova innan jag dömer. Två dygn utan dusch fick passera i BOL Norr. På morgonen kände jag mig minst sagt äcklig. Jag är som så många andra van att duscha varje morgon. Håret låg som en flottig matta på skallen och lukten från kroppen lämnade inget åt fantasin. Helt krasst kände jag mig riktigt äcklig. Som tur var kunde inte djuren i skogen klaga.

Först sprayade jag håret med ett torrschampo som inköpts från Dollarstore (om minnet inte sviker helt). På flaskan utlovas att håret inom 30 minuter ska kännas rent och få en förnyad volym och lyster. Efter en halvtimme kunde jag häpet konstatera att hårets flott försvunnit och handen kändes inte äcklig efter att ha dragits genom håret. Som bonus luktade håret även gott. Resultatet är inte riktigt lika bra som när man tvättar håret med schampo i en dusch, men tillräckligt för att man ska känna sig presentabel och utan att skämmas röra sig bland civiliserade människor.

Kroppsmousse? Tvålmousse?

Sedan var det dags för resten av kroppen att försöka bli ren. Till min hjälp hade jag en mousse från företaget Tena. Denna produkt vet jag inte ens om den går att köpa i Sverige. Jag fick två flaskor som gåva och instruktionerna är inte på något språk jag behärskar. Moussen sprayas i händerna och så ”tvålar” man in sig. När detta var gjort trodde jag att den skulle sitta kvar som ett kladd på kroppen, men istället försvann den från huden. Kvar är känslan av renhet. Nu är det ju svårt att vetenskapligt mäta om jag faktiskt blev ren eller inte. Men jag kan konstatera att lukten försvann och att jag åtminstone kände mig ren.

Dagen efter var håret nästan lika flottigt som innan ”tvätten”. Däremot kändes inte kroppen lika smutsig som innan. Frågan om man kan bli ren utan vatten känner jag fortfarande är obesvarad eftersom jag inte vet om jag faktiskt blev ren. Däremot lyckas produkterna, om inte annat, maskera odör och ingjuta en känsla av renhet. Gissningsvis fungerar de under en begränsad period, men jag skulle personligen inte vilja gå någon längre tid utan möjlighet att kunna tvätta mig i vatten.

Vid kortare avbrott av vatten och elektricitet är detta inte alls dumma produkter. De ger dig som sämst en känsla av renhet. Kanske kan man tänka sig att de kan användas för att dryga ut knappa vattenreserver eller spara in på bränsle om man vill tvätta sig varmt.

3 reaktioner till “Ren utan vatten #prepperSE

  1. Jag har inte använt shampoo på sådär 7 år eller nåt, bara varmt vatten. Duschar 2-3 gånger i veckan. Förstår mig inte på folk som ska duscha och tvätta håret varje dag.
    OK, har jag jobbat hårt i trädgården och ska till mitt kontorsjobb dagen efter, så kan det bli en extra dusch. Men inget shampoo.

  2. Tvättcreme Dax behöver inte tvättas av med vatten. Används vid blöjbyten på äldre och funktionshindrade odyl. Finns på pumpflaska.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑