Utmaning #3: Ät av förrådet under en helg #prepperSE

Dags för månadens utmaning. Vi fortsätter på temat enkla lärdomar. Eftersom förråden förr eller senare måste roteras tänkte jag att det skulle passa med en matrelaterad utmaning: ät av ditt förråd under en helg. Du väljer själv hur du definierar ”helg”. För att undvika kaos på fredagen då fredagsmys med tacos måste avvaras, kanske det är klokt att börja på lördag morgon. Maten kan tillagas med på din eldrivna spis eller hur du nu i vanliga fall tillagar mat. Med fördel roterar du så klart ut sådant som är på väg att gå ut. Däremot ska du undvika att komplettera med sådant som du inte har i förrådet, exempelvis smör och grädde.

Tanken med utmaningen är att du ska kunna dra ett antal lärdomar när du är klar. För det första är detta ett ypperligt tillfälle att testa tesen ”preppa det du äter, ät det du preppar”. Det vill säga är maten du preppar sådant som du faktiskt kan äta. Det andra att testa är hur väl du står dig på dina planerade portionsstorlekar. Blir du mätt på en burk köttsoppa? Hur länge står du dig innan det börjar kurra i magen igen? Hur är dina energinivåer? Se det också som ett ypperligt tillfälle att testa din familj (om sådan finns) för att se vad som äts upp och hur de reagerar på att leva på enbart ”enkel” mat.

Lycka till! Jag hoppas ni har lite godis i förrådet till lördagen.

Mat från BOL Norr som håller på att roteras ut

5 reaktioner till “Utmaning #3: Ät av förrådet under en helg #prepperSE

 1. Hade gärna testat, kanske måste värkas fram, men jag har inte deathwish nog att tvinga familjen ?
  Däremot, en utflykt med grillning kan enkelt maskeras 🙂
  Hrmm…. Evil plan in the making?

 2. Jag preppar faktiskt mest sånt som roteras automatiskt. Tomater, bönor av olika sorter, ärter, majs, tomatsoppa, olivolja, chilisås, ärtsoppa, svamp, vin 🙂 , vinäger, socker, salt, snabbkaffe, grönsaksoppa och lite annat som jag glömt nu plus kryddor och torrvaror som ris, nudlar o pasta och några mix-påsar. Sen har vi mat i frysen, så ibland önskar jag att SHTF på vintern, om nu strömmen går. Å andra sidan har vi köksträdgården på sommaren.

 3. Jag provåt en helg… fy fasen vad det smakade blä… Ravioli, vill kräkas bara jag hör ordet,
  köttsoppa, inget jag vill ge min värsta ovän.
  Nu har jag konstaterat att den burkmaten jag har köpt är sådan mat som måste piffas upp,
  lite mer kryddor, mer salt, kanske någon mer smakgivare, mer sövel exvis i köttsoppan.
  Får nog fundera på att byta ut maten mot sånt som är mer ätbart.
  Och ja, jag erkänner att jag är kräsen.

 4. Är verkligen aptit ett problem när det gäller? Kan inte tänka mig att man svälter så länge man har käk.

  1. Jodå, visst kan man svälta trots att mat finns. Särskilt utsatta är barn. Det är lika mycket psykologi som fysiologi inblandat.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑