Den fulla tvättkorgen #prepperSE

Min mor har under hela mitt liv anklagat (egentligen försökt uppfostra) mig för att vara en ”Slarv-Pelle”. Vad hon menar med det är att jag haft en väldigt avspänd attityd till hushållssysslor. Inte så att jag någonsin låtit hemmet förfalla till en soptipp, men jag får inte panik över en dammtuss i ett hörn. Ju äldre jag blivit, ju bättre har jag blivit på att plocka undan vart efter, vilket gör det hela rätt mycket lättare.

Vad har nu detta men prepping att göra? Ganska mycket faktiskt. Att hålla rent och ha ordning på allt i ett hem blir extra viktigt vid en krissituation. Utan elektricitet blir allt väldigt mycket mer komplicerat. Dammsugaren fungerar inte. Tvättmaskinen fungerar inte. Diskmaskinen fungerar inte. Vattentrycket i kranen försvinner.

Ponera att elektriciteten försvann just nu för att inte komma tillbaka på väldigt länge. Hur mycket odiskad disk har du? När dammsög du sist? Hur mycket tvätt finns i tvättkorgen? Allt som står ogjort nu är sådant som måste tas hand om utan de tekniska hjälpmedel vi är vana vid. Disken får nu diskas för hand, men först måste du värma vatten (om du inte vill diska i kallvatten). Det samma gäller tvätten. Är det verkligen sådant du vill behöva tänka på? Dessutom kommer vatten att vara en bristvara. Vill du använda de dyrbara dropparna på disk och tvätt?

När jag var uppe i BOL Norr råkade jag tappa en glaskåpa till en oljelampa i golvet. Det var glasskärvor över hela hallen. Försiktigt plockade jag upp de större skärvorna för hand. När det bara var de små, små fragmenten kvar saknade jag en dammsugare vill jag lova. Det tog mig längre tid än jag vill erkänna att städa upp efter en liten olycka, och man vill ju inte slarva så man får in en glasskärva i foten.

Låt maskinerna göra jobbet så länge de fungerar. Töm den fulla tvättkorgen.

2 reaktioner till “Den fulla tvättkorgen #prepperSE

  1. Köp en såndär sopborste + skyffel som är ”på skaft”, så man slipper böja sig ner. Mycket praktiska. Använder den ofta i köket, så man slipper ta fram dammsugaren. Köp moppar till microfiber som man fäster med kardborreband, så slipper man så mycket rengöringsmedel.

  2. Köp en sopborste och en mopp du kan vrida ut på hinken och använd dem en gång om dagen. Skräp och dammtussar är borta utan dammsugare. Lär dig att diska för hand.
    Vädra ullkläder istället för att tvätta dem och sluta byta kläder varje dag. Man behöver inte duscha varje dag heller.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑