Tankar för dagen #prepperSE

”Det blir aldrig som man tänkt sig, men det blir bra ändå – till slut”. Orden är några av de sista som min nu bortgångna morfar sa till mig. Han var inte en filosofiskt lagt man utan en rent praktiskt lagd människa. När jag tänker på det vet jag inte vad han hade för drömmar och förhoppningar om framtiden när han var ung. Men orden bär erfarenhetens visdom. Han var trots allt mer än dubbelt så gammal som jag när han dog och har jag lärt mig något under mina år så är det att lyssna på de äldre. Inte för att jag alltid gör som de säger, men min erfarenhet visar att de i mångt och mycket haft rätt – och jag fel.

Min egen erfarenhet stämmer bra med ovan citat, även om jag inte sett slutet ännu. Planer, drömmar och förhoppningar ändras, grusas, slår in, kommer och går. Det är en del av livet. Även dina planer för krissituationer och SHTF kommer att ändras. Det enda vi med ganska stor säkerhet kan säga är att det inte kommer att ske som man tror och planerat för. Därför är det av yttersta vikt att vara flexibel och anpassningsbar mentalt. Låser man sig fast vid en enda plan är risken stor att man begår fatala misstag bara för man inte vill eller kan anpassa sig till verkligheten.

Själv gjorde jag det precis i början av min bana som prepper. Jag var så övertygad att vad som skulle komma var en ekonomisk kollaps att jag satsade alla mina resurser på att säkra upp min framtid finansiellt. Naivt nog trodde jag då att jag kunde lösa allt sen, bara jag hade något värdefullt att handla med. Förvisso hade jag delvis rätt, det kom en finanskrasch 2007-2008, men hade den fått fortgå och övergå till ett renodlat SHTF på en global skala hade jag inte haft en chans.
wp-1477067099595.jpg

Lärdomen var att tänka brett och förutsättningslöst. Det är därför en del preppers talar om Zombieapokalypsen. Inte för att de tror att den kommer att ske i verkligheten utan för att den som är förberedd att klara av en sådan är förberedd att klara det mesta. Själv gick jag från att vara specialist till generalist just för att kunna klara mig oavsett scenario.

Man behöver en backup för backupen just för att vara så väl förberedd som möjligt. Men enbart när du kommit till ett läge där du känner dig trygg i grundberedskapen. Spring inte och köp två spritkök, två gasolkök och två solugnar det första du gör. Se till att först ha harmoni i dina förberedelser så att allt går hand i hand. Har man vatten för en vecka och mat för ett år kan det ju vara idé att jobba på vattenförrådet.

Ha nu en lugn skön helg och vila upp dig ordentligt. Ta hand om dig själv, dina nära och kära. Lev i nuet. Minnen väger inget men räcker hela livet.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑