Hitta brister i prepp – del 2/2

Del 1 finns här.

Nu har det gått fem dagar och jag har dokumenterat allt som jag använt under dessa dagar. Listan blev lång. Men när jag sorterat bort allt som jag klassade som ”nice-to-have” blev den kort. Väldigt kort. Kom ihåg att mat, vatten och tillagning inte ingår.  Kvar på listan blev:

 • Tandborste
 • Tandkräm
 • Schampo
 • Toalettpapper
 • Medicin
 • Tvål
 • Handdukar
 • Kläder
 • Nagelsax

Matchar jag ovan mot vad jag har i förråden blir det inget kvar. Men om man ska vara petig så behöver jag nog fylla på med mer tandkräm, eftersom jag visst hade roterat ut några tuber utan att fylla på och var nere på en tub.

Nu ska jag ärlig och medge att jag inte har stora krav. TV, dator, internet, mobiltelefon etc är sådant som jag klassar som ”nice-to-have”. I den kategorin faller även sådant som bil eller transporter. Om man bortser från mat, vatten, skydd och medicin så klarar man sig väldigt långt på i princip ingenting. Det mesta vi fyller våra liv med är egentligen bara tidsfördriv som krasst inte är nödvändigt för att överleva eller ens klara sig rätt bra.

Så för min egen del har jag allt jag behöver, och mer där till, och på något sätt känns det skönt att få det verifierat.

Annonser

2 kommentarer på “Hitta brister i prepp – del 2/2

 1. Pingback: Hitta brister i prepp – del 1/2 | Urvaken

 2. Pingback: Veckan som gått (v. 32) #prepperSE | Urvaken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: