Prepper-veckan som gått #prepperSE

Temat för veckan som gått har varit rotation. Både mat och receptbelagd medicin har roterats. Inte mycket att skriva om det egentligen, men det är, som alla preppers vet, en viktig del för att inte förråden ska bli dåliga. Den gyllene regeln är att bara preppa sådant som du i vanliga fall gör av med och att rotera ut (konsumera) sådant som har sämst bäst-före-datum i förråden.

Lite små saker har köpts in. Några konserver här och lite medicin där. Köpte även på mig lite mer ättiksprit och socker för att ha till konservering. Jag passade också på att köpa på mig lite Ice Tea (pulver). Kan vara gott att blanda till för att få lite variation på dryck.

För övrigt har mycket tid gått åt till att följa Grekland och hela den karusellen. Det ska bli spännande och se vad som händer när utfallet av folkomröstningen blir känt. Som det verkar i skrivandes stund är det jämt mellan ja- och nej-sidan.

Till sist har jag ägnat lite tid till att lära mig hur man slaktar och styckar kaniner. Helt ärligt måste jag säga att det inte är något jag ser fram emot att göra. Kanske är jag för blödig. I dagens läge har jag ju lyxen att kunna vara det. Men när magen kurrar kommer nog sådana betänkligheter att försvinna. Det kan ju också bli lättare ju mer man gör det.

En reaktion till “Prepper-veckan som gått #prepperSE

  1. För den som vill öva prepping på riktigt är det läge att åka till Grekland. Bankerna är stängda, maten i affärerna börjar att ta slut. Stora flyktingströmmar från Syrien som ytterliggare spär på en svår ekonomisk situation.
    Nu tror jag att grekerna är mycket mer förberedda på en sådan situation än vad vi svenskar är.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑