#Preppad rent fysiskt

Detta kan kanske uppfattas fel av en del människor. Det är inte min mening att vara elak, utan krass. Dock finns det vissa aspekter av preppning som många verkar antingen glömma bort eller helt ignorera. Dessa är mental förberedelse och fysisk förberedelse. Många, särskilt i USA, verkar tro att bara man har vapen och ammunition för en mindre armé samt mat, då kan man klara sig vid ett SHTF-scenario.

Så är det så klart inte. Samma sak gäller för alla de som tror att det räcker att ha hundratals prylar. Detta är bara en återspegling av det materialistiska samhälle vi lever i idag. Självklart behöver man viss utrustning, det är ingen tvekan om att du kommer behöva det, men prylarna i sig kommer hjälpa föga om du inte vet hur man använder dom eller om du inte är förmögen att använda dom.

En god fysik behöver inte betyda att du är en triathlon-atlet. Men har du din kropp i någorlunda form följer många sekundära fördelar. Framför allt minskar du risken att bli smittad av sjukdomar då ditt immunförsvar kommer att vara starkare. Du kommer också att kunna förebygga många av de så kallade västerländska sjukdomarna; diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, stroke och cancer. Dina leder kommer också att tacka dig och slitas mycket mindre.

När jag menar god fysik menar jag heller inte en bodybuildar-kropp. Vad jag menar är en god grundkondition, ingen övervikt och viss råstyrka. Det jag personligen anser vara bästa träning är en naturlig träning. Vandra långa sträckor i kuperad terräng med packning är ett utmärkt sätt. Jag föredrar också att min träning sker i frisk luft, utomhus. Detta för att simulera vad som kan tänkas bli nödvändigt. Vanligt trädgårdsarbete (utan maskiner) är också ett bra sätt att vänja kroppen vid manuellt arbete. Gräva, flytta stenar, hugga/såga ned träd, flytta stockar. Allt detta är sådant som bygger muskler där du kommer att behöva dom.

Vid sidan om träning finns det ett par andra viktiga punkter att tänka på. Det första är att se till att du får ordentligt med sömn. Längre sömnbrist leder till ett nedsatt immunförsvar och gör dig trött och ouppmärksam. Dessutom finns det starka samband mellan lite sömn och övervikt.

Det andra att tänka på är din kost. Själv förespråkar jag LCHF. Försök i alla fall att äta så naturligt som möjligt, med så lite tillsatser som möjligt. Undvik hel- och halvfabrikat. Laga din egen mat från grunden. Handla ekologiskt. Köp lokalproducerat, gräsbetat kött så nära källan som möjligt – helst direkt från bonden. Anledningen till att äta ekologiskt är dels att undvika gifter och tillsatser men också för att ekologiskt odlad/producerad mat oftast innehåller mer näringsämnen. Undvik godis, chips, läsk, alkohol (framförallt öl), snabbmat.

Det tredje och sista att tänka på är att laga det som kan lagas medan det går. Vad jag menar är t.ex att se till att laga tänder med hål i och se till att hålla en god munhygien. Har du glasögon kan det vara idé att fungera på en laseroperation för att slippa vara beroende av glasögon. Se till att få sådant gjort så fort din ekonomi tillåter.

Det är viktigt att tänka på vad som begränsar dig idag rent fysiskt och vad du kan göra för att åtgärda det. Prioritera sedan efter eget huvud. Allt jag kan göra är att visa på vad som kan tänkas bli ett problem om skiten träffar fläkten.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑