Veckan som gått (12, 2021) #prepperSE

Tänker återuppta min veckovisa uppdateringar eftersom det är ett mycket enklare sätt att skriva av mig om småsaker än att tillägna ett helt inlägg åt varje enskild del. Ni som varit med ett tag kommer känna igen er.

Och varför inte börja med det vid det här laget nästan klassiska ”inte mycket har hänt”? Även om det egentligen är en sanning med modifikation.

Nu i helgen har jag varit i stugan som sig bör. Även om snön börjat sjunka undan är det fortfarande runt 50 cm i snitt. Dock är snön så porös nu att den lilla skare som är kvar inte bär något alls, oavsett snöskor eller inte. Detta gör att för varje steg så sjunker man ner upp till knäet eller upp på låret (beroende på snödjup) och det tar både tid och energi att ta sig till och från hemstället nu.

Det till trots så tog jag mig dit och ägnade lördagsförmiddagen åt att skotta en gång till lillstugan. När det var klart sågs vedförråden till att fyllas inne.

Jag har passat på att rotera mat också. Det går inte så fort och jag inser återigen att jag skulle behöva en bättre förvaringslösning för konserverna där jag lättare kan överblicka allt som finns.

För övrigt har det varit mycket markservice – plockande, sorterande, städning och så vidare. Jag längtar verkligen till att snön smälter helt så jag kan ta tag i allt som behöver göras utomhus. Dock måste jag lära mig att ge mig till tåls.

På tal om tålamod så har jag en sak på gång, som för mig personligen är enorm – om den går i lås. Tyvärr kan jag inte säga mer än så just nu, men jag lovar att det kommer komma uppdateringar så fort jag vet mer..

En reaktion till “Veckan som gått (12, 2021) #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑