Veckan som gått (13, 2021) #prepperSE

Ni får ursäkta min besatthet av snö, men det är just vad mitt preppingliv till stor del kretsar kring nu. Det kanske är lika spännande som att läsa en glorifierad snödjupsrapport från SMHI. Fast lite mer än snö ska jag nog kunna hitta att skriva om.

Vi börjar med fekalier eftersom skitsnack är lite passande när första april nyss varit. Mina tarmar är fortsatt extremt inflammerade. Det senaste provsvaret för kaprotektin jag fick i veckan visar på ett värde 60x över gränsvärdet (3000 mg/kg, gränsvärde 50 mg/kg). Jag har nu i samråd med min läkare dubblat dosen medicin och ny utvärdering sker efter fyra veckor.

På temat skit så har jag gjort första tömningen av mulltoan. Det hela gick helt odramatiskt till och nu står det första lasset ute för att förmultna till framtida näring till odlingarna. En process som tar ca sex månader.

Tack vare att det är lite extra påskledigt har jag några dagar extra här i stugan. Mitt stora projekt har varit att skotta en stig från stugan ut till vägen. En diger sträcka på sisådär 400 meter genom branta upp- och nedförsbackar genom skog och lägda, genom en norrsida där snön drivit upp och bildat meterdjup snö.

Jag har nu kommit två tredjedelar av sträckan och ut på lägdan. Men där har grannen, på min inrådan, kört med sin skoter för att packa snön, så där bär snötäcket utan större bekymmer och jag tror inte jag kommer skotta de sista 150 metrarna. Jag är rätt sliten i kroppen som det är och den värsta delen har jag nu en skottat gång att gå genom (skogen och norrsidan). Om jag minns rätt från föregående år blir lägdan först snöfri i vilket fall.

Anledningen till att grannen inte kört upp ett skoterspår att gå i hela vägen är att en hel del träd hade fallit över vägen, vilket gjorde att han inte kunde ta sig hela vägen fram till stugan. Dessa trädfällen har jag nu tagit hand om så att det inte längre är ett plockepinn att forcera, så när som på tre lite grövre träd som jag får ta när snön smält undan eftersom det annars inte går att göra på ett säkert sätt.

Helt ärligt så längtar jag nu tills snön smält undan och den sista kostigen till hemstället blir farbar så jag kan börja flytta runt förnödenheter och material på ett smidigare sätt än att bära det för hand.

Annars vet jag inte om det är så mycket mer som hänt. Tydligen ska två olika TV-produktioner släppas snart där jag är med i varsitt avsnitt. Jag återkommer med mer information när jag vet mer, men i vanlig ordning blir jag väl sist med att får reda på något. Det brukar alltid dyka upp meddelanden i stil med ”vet du att du är med på TV nu”.

Glad påsk på er alla läsare!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑