Get Home Bag – sju år senare #prepperSE

Då jag under den större delen av mitt yrkesverksamma liv pendlat i olika former och med olika avstånd har jag alltid känt ett behov av att ha en så kallad Get Home Bag (GHB) med mig i fall något skulle hända och jag inte kunnat ta mig hem på det tänkta sättet.

För snart sju år sedan satte jag ihop en GHB och beskrev vad jag hade i den. I går gick jag igenom den igen, som jag gör två gånger per år, för att byta vatten, kontrollera batterier, mat och annat som kan behövas ses över.

När jag jämförde innehållet i 2021 års version med 2014 års så blev det väldigt tydligt hur lite som jag ändrat under åren. Lyckligtvis har jag inte behövt använda väskan särskilt mycket under denna tid. Vid några tillfällen har den kommit till nytta. Ibland har jag kunnat tillhandahålla värktabletter, vatten eller näring till behövande.

Enda gången den min GHB varit med om ett skarpt läge var när jag var med om trafikolyckan för cirka ett år sedan. Väskan var det första och enda jag plockade ur bilen. Hade omständigheterna varit bara lite annorlunda hade den kommit till stor nytta. Lyckligtvis fanns mer kvalificerade människor på plats direkt än en omtöcknad prepper, men i en allvarligare nödsituation hade mycket i den kommit väl till pass.

Vad jag lagt till i väskan sedan den ursprungligen sattes ihop är egentligen bara en powerbank och ett till vattenfilter (ett Sawyer Mini). Sedan har jag bytt ut kartor beroende på geografi jag rört mig i under åren. Något jag funderar på att komplettera med är en tarp och en hammock, men som det är just nu har jag svårt att se att innehållet i väska kommer användas över en period där jag skulle tvingas övernatta. Möjligtvis kanske sådant skulle vara något att ha i bilen, men inte i väskan .

I övrigt är jag väldigt nöjd med min Maxpedition-väska. Nej, jag kommer inte ihåg vad modellen heter, men det spelar inte så stor roll för jag är rätt säker på att den inte längre går att köpa. Men den har hållit utmärkt utan tecken på sömmar som håller på att släppa eller dragkedjor som krånglar. Trots allt får väskan utstå en hel del och jag är glad att den håller. Gissningsvis kommer den lätt hålla sju år till.

Nu ska jag till affären och köpa lite nya proteinbars då del gamla börjar närma sig sitt BFD. Powerbanken ligger på laddning och vattnet är roterat. När väl allt är på plats och man får lite rutin på att rotera så är det inte något jobb att hålla en GHB vid god vigör.

2 reaktioner till “Get Home Bag – sju år senare #prepperSE

  1. Tips: Lägg i en extra stark och stor Sopsäck. De finns på Biltema eller liknande och kallas ”byggsopsäck”. De är slitstarka som fan och kan användas som sovsäck , som flytboj om du skall simma i vattendrag, göra din ryggsäck vattentät vid behov,bygga skydd mm etc etc etc.

    Ser du har alufiltar, men sopsäcken är bra att komplettera med.

    Ta dig en funderare 🙂

    1. Bra tips med en stark sopsäck! Har till och med sådana hemma, så nu ligger det en i GHB:en.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑