Tragikomisk ekonomihumor

För den som inte förstår hur Dow Jones Index kan falla 1000 punkter för att sedan studsa upp 600 punkter inom loppet av en halvtimme föreslår jag att ni läser på om Plunge Protection Team (PPT) och också förstår att då dollarn är världens reservvaluta kan amerikanska FED i princip trycka hur mycket nya dollars som helst. Det som hände idag var ingenting annat än ett tydligt bevis att det inte finns något som kallas ”fri marknad”.

Istället för att fundera över hur en hel världs börser kan rasa 3-8% medans Dow kan återhämta ett 10% minus på några minuter tycker jag du ska läsa Andreas Cervenka’s utmärkta krönika i SvD.
För er som följer mig på Twitter så inser ni kanske att jag inte trott att detta skulle bli dagen då SHTF på de ekonomiska marknaderna i USA. Det krävs att fler vaknar upp och inser hur manipulerat det hela är. På det pågår, enligt många, ett ekonomiskt krig (valuta krig) som USA inte har råd att förlora. Då tas alla medel till för att skydda de inhemska intressena.

Nu återstår och se hur Kina svarar. Svaret kanske kommer inatt.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑