Klimatet, BBC och snö #prepperSE

Igår fick jag besök i stugan av BBC. De gör en serie om klimatförändringar och tyckte att det kunde vara intressant att få med hur en prepper ser på det hela och förbereder sig för det. Nog för att klimatförändringarna är ett av många scenarier jag funderar över, men det är knappast så att jag är en expert på ämnet. Långt ifrån.

Att dessutom försöka förmedla detta på engelska gör inte det hela direkt lättare. Jag förstår engelska perfekt i tal och skrift, men jag är fruktansvärt otränad i att själv tala det vilket gör att jag hela tiden tappar ord, snubblar på uttal eller bygger märkliga meningar. Igår tycket jag det var värre än vanligt, antagligen för att jag kände mig okoncentrerad och disträ av någon anledning. Men jag försökte, dålig engelska till trots, ge den bild av prepping jag står för.

Vi filmade i cirka sex timmar och till lunch bjöd jag på ärtsoppa. Ett tag lekte jag med tanken att bjuda på Bullens pilsnerkorv, men ändrade mig i sista sekund. De fick också prova på att hugga ved, något två av teamet aldrig gjort förut. Inte för att man behöver åka upp till norra Sverige för att hugga ved, men när man ändå är här så varför inte.

Summa summarum gick det ändå rätt bra och jag tror dom var nöjda med vad de fick med sig på sina minneskort. När avsnittet kommer sändas vet jag inte just nu, men jag hoppas det kommer gå att streama till Sverige från BBC, de brukar ju kunna vara lite restriktiva med det.

Idag vaknade jag upp till den första snön för säsongen. Tydligen ska det snöa ännu mer under dagen, så det kan bli en spännande färd norr över till lägenheten. Även om jag har satt på vinterdäck och kör försiktigt litar jag inte på alla andra på vägarna.

Nu tror jag inte att denna snön kommer bli särskilt långvarig och ligga kvar hela vintern, men den påminner om vad som komma skall. Vilket bland annat betyder att jag just nu borde ta tag i att fylla på veden inomhus och inte sitta framför datorn.

2 reaktioner till “Klimatet, BBC och snö #prepperSE

  1. Hur går det med Kärkeken ?

    har du funnit den där kvinnan som får ditt hjärta att känna sig helt igen eller du föredrar just nu ensamheten för att finna sinnesro ?

    1. Det är komplicerat, som det mesta här i livet. Mer specifik än så kan jag inte vara just nu är jag rädd.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑