Veckorna som gått (75) #prepperSE

Under veckan vaknade solen ur sin koma och lyckades med att generera flera solutbrott och koronamassutkastningar. Två av utbrotten var av X-klass och det starkaste var det starkaste på 12 år (X9,3). Lyckligtvis verkar det som att plasman som skickats mot jorden rör sig relativt långsamt, så jordens magnetfält bör kunna hantera detta utan allt för stora skador på teknik nere på marknivå. Om vädergudarna är med dig kan du säkert få chans att se vackra norrsken.

Samtidigt fortsätter Nord Korea att provocera världssamfundet med sina kärnvapentester. Mest provocerad av alla är Donald Trump. Frågan är hur långt USA, Syd Korea och Japan är beredda att gå om Nord Korea fortsätter med sina tester. Tillika kan man fundera på hur Kina och Ryssland kommer reagera dels på om Nord Korea fortsätter och dels på om USA väljer att agera militärt mot Nord Korea.

Hemmavid pågår förberedelserna för Aurora 17 och på andra sidan Östersjön förberedes Zapad-17. Aurora 17 är en försvarsövning medans Zapad-17 är en anfallsövning. Även om jag personligen inte tror att vi kommer vara i krig om en månad så känns läget allt annat än stabilt. Den som känner Rysslands historia vet att stora övningar frekvent använts som täckmantel för skarp militär insats.

Personligen har jag fortsatt enligt utstakad väg. Preppandet av BOL Norr fortgår. Bland annat har gamla fönster hittats till ett framtida växthus. Men det viktigaste är ändå att jag äntligen får ordning på det sinande vedförrådet. Mer ved är beställt och kommer att fungera som buffert tills dess att jag kan få igång en egen vedproduktion värd namnet.

I övrigt är det mycket småsaker som införskaffats. Sådant som jag klassat som ej kritiskt, men bra att ha. Exempelvis laddare för laptop som drivs på 12 volt, en kylväska som drivs på 12 volt, en märkmaskin (Dymo) för att kunna skriva ut etiketter och får en ännu bättre struktur på alla prepps. Förhoppningen är också att kunna köpa lite vettiga madrasser till sängarna så man kan sova skönt och väl.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑