Första helgen av många #prepperSE

Första veckan på nya jobbet är nu avklarad och den första helgen i det nya normala lider mot sitt slut. Det var en befriande känsla att kunna åka direkt från jobbet till hemstället i fredags eftermiddag och att bara efter en timme vara framme. Detta ger mig dels mer tid på fredagen i stugan, men också den trevliga effekten att jag inte är trött efter en 5-6 timmar lång bilresa.

På tal om tid så satt jag och räknade lite på skillnaden att bo närmre gamla BOL Norr och hur det var innan flytten. Förut var jag uppe en helg varannan månad i snitt. Effektivt blev det egentligen bara lördagen som jag kunde använda eftersom jag i regel kom upp sent på fredagen och reste hem tidigt på söndagen. Som det är nu kan jag vara här två hela dagar varje helg samt varje annan ledig dag.

Räknar man på det så inser jag att jag nu kan tillbringa över 100 dagar per år i stugan mot ca 10 dagar (om jag är generös) tidigare. Som ni förstår är detta en enorm skillnad. Inte bara är det en ökning med en faktor av tio, det innebär också att jag kan tillbringa lite mer än en fjärdedel av min totala tid här. Med mer tid kommer den trevliga följden att jag äntligen kommer kunna sätta fart med sådant som jag inte kunnat gjort tidigare. Just nu kommer ekonomin vara den begränsade faktorn, inte tiden.

Något annat som är skönt är att jag blir inte lika beroende av vädret. Skulle en helg regna bort så gör det inte så mycket eftersom jag enkelt bara kan flytta sysslorna till nästa helg. Fast som det är just nu så finns det att göra både inne och ute så sysslolös lär jag inte bli på länge.

Den närmaste framtiden (halvåret) kommer gå åt till att göra ett antal inköp. Dels tänker jag sätta in oljeradiatorer för att kunna hålla en grundvärme i veckorna när jag inte är här. Dels så behöver jag köpa bättre förvaringsmöjligheter för i princip allt. En vettig garderob till alla extrakläder, en till byrå för diverse saker, förvaring av ytterkläder samt mer förvaring av matförråden.

På min inköpslista kan jag nu i alla fall bocka av ett inköp. En ny mulltoa har köpts av ett trevligt prepperpar (inte Pariprepp 🙂 ). Dock måste jag köpa till en installationssats och gissningsvis lite extra rör utöver det. Men det känns ändå enormt skönt att kunna bocka av en första sak.

I helgen som gått har jag mest röjt sly och äng. Jag har också lagt lite tid på att klippa ner sly längs med den sista vägen upp till stugan. Det hade börjat växa igen så pass att grenar riskerade repa bilen. Vidare har en av sex oljeradiator inköpts och installerats tack vare ett presentkort från mina före detta kollegor som jag fick i avskedspresent.

Det är fortfarande lite logistik kvar att flytta runt saker mellan hemstället och lägenheten, men det är inga större saker utan mer en fråga vad som ska vara vart. En del saker har jag parkerat här i stugan för länge sedan i vetskapen att dessa ska vidare sen. Olyckligtvis sviker minnet ibland och så hittar jag något som jag undrar varför jag ställt här.

Tyvärr dök inte filmteamet upp igår. Inte för att det i sig gör så mycket, jag har inget större intresse av att synas i media, utan det som gjorde mig lite irriterad var att de glömde meddela att de inte kom. Idag fick jag en ursäkt och det hela är utagerat. Under tiden jag väntade på dom igår så passade jag på att plocka lite kantareller på marken. Det är underbart att ha femtio meter till ett riktig bra svampställe.

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑