Hej mitt vinterland #prepperSE

Efter en ovanligt lång resa i snöstorm och drivis är jag åter på plats i BOL Norr. Jag måste ha passerats tre eller fyra klass 1-varningar från SMHI gällande snö och halt väglag. Eller som vi vanliga människor kallar det – vinter.

Jag upphör aldrig att bli förvånad över tre saker när jag är här uppe, särskilt på vintern. Det första är tystnaden. Det enda jag hör är susandet av mitt eget blod. Denna tystnad är som balsam för min hjärna och min själ.

Det andra som alltid slår mig är hur annorlunda luften är. Den är syremättad, ren, klar och så fantastiskt lättandad. Den gör mig också väldigt trött första dygnet här, men en trötthet som är skön och inte av utmattning.

Till sist blir jag alltid lika förundrad över hur vacker stjärnhimlen är, när det är en klar natt. Tyvärr har jag inte verktyg att avbilda denna fantastiska vy, men jag kan fastna ute i den tysta, kolsvarta natten med huvudet bakåtlutat i stum fascination över alla de ljuspunkter jag annars aldrig får se.

Med mig upp hade jag en bil full med delar av mitt bohag samt lite nyinköpta pryttlar. Det enda ”onödiga” var två fotogenlyktor som de har (hade?) på utförsäljning hos Jula. De är av en lite större modell än de jag hade sedan tidigare så de fyller ett lite annat syfte.

Nu börjar nästa fas i planeringen för interiören. Tidigare har BOL Norr fungerat som ett glorifierad lager. Det håller inte längre eftersom jag ämnar bo här permanent. Därför är det dags att börja titta på allt utifrån just det perspektivet. Att hitta smarta förvaringslösningar som fungerar i en vardag, men också strukturera upp det bohag jag har här på ett sådant sätt att det blir ett fungerande hem i en framtida vardag. Så det finns precis hur mycket som helst att göra.

I morgon ska jag intervjuas och filmas. Till vad får jag återkomma till längre fram, men ni kommer garanterat att kunna få ta del av det materialet om ni är nyfikna.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑