Redo för vinter och en tripp till BOL Norr #prepperSE

Eftersom det blir vinter i år igen kan det vara klokt att förbereda sig för detta och inte bli förvånad när det börjar falla vita flingor från himlen, med allt det drar med sig. Jag har nästan som tradition att i slutet av november gå igenom utrustningen i bilen.

I år har jag bytt ut min gamla snöskyffel av plast till en av lite mer kvalitet och i stål. Den gamla plastskyffeln fungerade väl bra i nysnö men så fort det blev lite mer kompakt snö var den lika effektiv som en bit kartong.

Vidare har jag investerat i snökedjor till bilen. Något jag egentligen borde köpt för länge sedan. Nu är de på plats i bilen och det känns riktigt skönt att ha som en extra livlina. I vanlig ordning har all annan utrustnings funktion kontrollerats så att det till exempel finns batterier i ficklampor, att vattendunkarna är fyllda, att det finns filtar, verktyg, startkablar, bogserlina och allt annat som hör en bil till.

Min Get-Home-Bag (GHB) har också gåtts igenom eftersom den i regel alltid bor i bilen. Vatten och mat är roterat, ficklampor och radio har fått nya batterier. Medicin är påfyllt där det fanns luckor. Annars har jag inte gjort några större förändringar sedan jag först utrustade den för fem år sedan. Vid tillfälle borde jag ta ett rejält omtag, men den duger för stunden.

I helgen bär det iväg till BOL Norr på en oplanerad tur. Det är lite därför jag tar tag i vinterförberedelserna just nu. Enligt prognoserna ska det bli rikligt med snö de närmaste dagarna dit jag ska, för att sedan slå om och bli kallare.

Nu är det inte en ren nöjesresa till stugan utan jag ska intervjuas och filmas. Det passar dock bra, då kan jag få upp de absolut sista prylarna som ska upp dit hemifrån lägenheten. Återstår bara att hålla tummarna för att det inte kommer så mycket snö att det inte går att forcera den sista biten fram…

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑