Tröttsamma kontantkort #prepperSE

Min SHTF-telefons SIM-kort har slutat fungera. Utan förvarning eller förklaring. Ett var från Telia och det andra från Comviq. Antagligen har det gått för lång tid sedan jag tankade på dom, även om jag är rätt säker på att de ska kunna ligga mer än sex månader. Har haft som rutin att tanka på dom två gånger per år i samband med vattenrotation.

Helt ärligt är det inte hela världen, bara så himla tröttsamt. Mest så för att ett av numren använde jag för att kunna ta emot Swish-donationer här på bloggen, vilket inte längre är möjligt. Så om du försökt skicka en donation och misslyckas så är detta anledningen.

Jag har nu beställt nya kontantkort med nya nummer. Lyckligtvis kostar dom inte något att beställa, men det trista är att de pottar som låg på de gamla korten nu är borta för alltid. Nu kommer jag också att sätta mig och fundera på hur vida jag faktiskt behöver så mycket redundans.

Alltid är det något som ska gå snett. Det är bara tröttsamt och irriterande.

3 reaktioner till “Tröttsamma kontantkort #prepperSE

  1. Hejsan! Om du vill kan vi kika på vad som hänt med ditt kontantkort. Hör av dig till oss via sociala medier om du inte vill stå i telefonkö. 🙂
    Ha en fortsatt fin dag! /Lisa, Telia Kundservice

  2. Numer tror jag att det räcker att visa att kortet är aktivt genom att ringa ett telefonsamtal. Det gör jag med mitt halebop. Efter slår jag *102# eller något och ser att giltighetstiden förlängts. Jag har inte tankat det på länge.

  3. Satsa på en VHF radio och en evetuell repeater.. Jag skulle tro att amatörnätet kommer upp betydligt snabbare än GSM vid ett shtf scenario.. Skall du göra det rätt och riktigt så sätter du dig en snabbis i bänken och tar ett amatörcert. Men det kommer sluta med att du har trådantenner överallt och sitter och lyssnar på morse på HF.. 😉

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑