Framryckning BOL Norr #prepperSE

Vi bor i ett avlångt land. I söder är våren sedan länge här. Men även om det utanför just ditt fönster just nu är barmark betyder det så klart inte att det är så över allt i landet.

När jag tittar på de aktuella snödjupskartorna kan jag bara konstatera att mer än halva landet fortfarande är snötäckt. Faktum är att det har blivit liten daglig ritual att hålla koll på väder och förhållanden uppe vid BOL Norr via de data som finns att tillgå. Självklart är det mer än nyfikenhet. Dels vill jag ju veta vad jag har att vänta mig om jag måste evakuera (bugga ut) och dels vill jag skapa en övergripande förståelse för hur livet där kommer att vara.

För lite mer än ett år sedan lärde jag mig läxan den hårda vägen. Nu är jag nyfiken på var gränsen går. Vad klarar min utrustning? Vad klarar jag? För som alltid gäller det att pröva och öva. Hur ska man annars lära sig av sina misstag och brister, för att sedan kunna bli bättre?

Denna resan gör jag ensam. Inget ovanligt med med, men jag hade faktiskt föredragit lite back up. Som alltid är ensam inte stark. Men nu är situationen som den är och jag får förlita mig helt på mina egna tillgångar och hantera mina egna brister.

Det är alltid lite ångestfyllt att göra denna första resa upp efter vintern. Sist hade snön raserat en av skorstenarna. Eftersom det alltid verkar vara något som går snett är det bäst att förbereda sig på det värsta och hoppas på det bästa.

Nu finns det ytterligare motiv till att resa upp just denna helgen, vilket jag säkert kommer få anledning att återkomma till nästa vecka. Detta är inte en nöjesresa på något sätt. Jag räknar med att gå skotta enorma mängder snö och gissningsvis kommer jag vara ledbruten efter morgondagen. Nej, jag har ingenting mot att arbeta med kroppen. Vad jag har något emot är att ha tidspress.

Jag ska försöka få till en uppdatering hur det gått och hur det ser ut om jag får lite tid över.

En reaktion till “Framryckning BOL Norr #prepperSE

  1. Förodlingar i värme + extra ljus är nog ett måste i norra Sverige. Även i Uppland har vi varma utrymmen med extra upplysta ytor som vi värmer för att kunna förodla och övervintra vissa växter. Men jag skulle vilja lära mig mer om växter som klarar torrare eller kallare klimat utan extra bevattning eller värme som kräver t ex el.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑