Veckorna som gått (70) #prepperSE

Juli och början på augusti har varit en av de mest hektiska och ansträngande perioderna i mitt liv. Nu är det värsta över och jag kan åter börja fokusera. Men inget ont som inte har något gott med sig. Tack vare en långsiktig planering har har nu flera så kallade Bug-out Locations (tillflyktsorter?). Nu kvarstår arbetet med att fördela resurserna på ett så smart sätt som möjligt mellan dessa.

Detta medför också att jag (äntligen) på allvar måste ta tag i att sätta ihop en Bug-Out Bag. Antagligen kommer detta att ta lite tid, då det kommer att medföra en hel del kostnader, då jag vill göra detta helt från början. Men det ska bli riktigt roligt att ha som projekt framöver.

Samtidigt som allt detta pågår har jag börjat ta tag i min fysik, eller snarare brist på. Det riktigt positiva är att jag äntligen börjar tillfriskna från min tarmsjukdom. Ledvärken är borta och energin börjar så sakta komma tillbaka. Kosten är omlagd till LCHF och efter 4 veckor visar vågen på -5 kilo. En alldeles lagom nedgång och helt i paritet med vad jag förväntar mig baserat på tidigare erfarenheter.

Men vikten är för mig helt oviktig. Vad som däremot är av vikt är kondition. Eftersom jag varit mer eller mindre bunden till en toalett under 1,5 år så har jag trappat otroligt mycket kondition. Mitt mål är att skapa uthållighet, inte explosiv snabbhet. Detta med tanke på att jag vill kunna vandra långa sträckor vid behov. Därför blir det långpromenader nu i början. Tack vare en övervikt behöver jag inte någon packning i början, men vart efter vikten försvinner kommer jag att lägga på packning. Målet är att kunna förflytta mig 3-5 mil per dag med min Bug-Out Bag, under flera dagar.

Avslutningsvis har jag mycket läsande att göra. Framförallt kring djurhållning. Om någon som läser har erfarenhet av fåruppfödning skulle jag vara mycket tacksam för tips och tankar kring detta.

6 reaktioner till “Veckorna som gått (70) #prepperSE

      1. Jag rekommenderar boken Husdjur till husbehov av Håkan Hallander. Finns i nyutgåva som tyvärr är ett beställningstryck som är inskannat från den tidigare utgåvan med skönhetsfel, bättre att leta efter ett gammalt original.

  1. Kul att du har kommit igång så bra! Jag vill också tipsa om att lägga lite bra myggmedel på lager. Det gör livet lättare i bärskogarna!

  2. Det finns en bok som heter FÅR av Erik Sjödin bla, den avhandlar allt man behöver veta. Av egen erfarenhet rekommenderar jag en ras som kanske har mindre kropp, men har lättare förlossningar tar hand om sina lamm ua, äter och växer på gräs/hö och att de har användbar ull. En lantras.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑