Sårbarhet i vardagen ur verkliga livet #prepperSE

Dagen som gått har inte varit en bra dag för min son. Han pluggar i en annan ort än sin hemort och är således helt beroende av kollektivtrafik (buss) som för det mesta alltid fungerar. Men idag konspirerade osynliga makter mot honom, eller i alla fall så hade han en kopiös otur.

Hans busskort (månadskort) gick ut idag och för att köpa ett nytt hade han fått pengar av mig översatta till sitt kontokort. Sagt kontokort slutar fungera idag. Chippet verkar blivit kaputt. Han kan således inte köpa biljett på bussen med sitt kontokort. Samtidigt får Comviq, hans mobiloperatör, haveri och det går varken att ringa eller surfa. Alltså kan min son inte heller köpa biljett via appen eller via SMS. Kontanter tar ju inte bussen emot.

Det hela slutar med att han lyckas ringa mig via Google Talk och ett öppen WiFi så att jag får åka och hämta honom. Detta visar på hur lätt något kan gå snett utan att det är ett SHTF. Betänk själv hur beroende du är av ditt kontokort och din mobil. Att kontanter är på väg att fasas ut är så urbotat korkat att jag saknar ord. Jag ser alltid till att ha lite kontanter med mig ”i fall att”, men det hade inte hjälp min son då bussarna inte längre hanterar kontanter.

Ett utdrag ur verkligheten när tekniken sviker.

En reaktion till “Sårbarhet i vardagen ur verkliga livet #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑