Preppingveckan som gått

Denna vecka har varit fylld med diverse aktiviteter. Bland annat har jag premiärföreläst i Kungsör, varit med i Vattenfalls Magazine och blivit bokad för ännu en radiointervju. Men inget av detta ökar mina chanser att klara ett SHTF, som nu mer än någonsin verkar mer nära förestående.

Under veckan har jag kompletterat och roterat förråden. Bland annat har jag införskaffat mer konserverad mat. Dock måste jag erkänna att det börjar bli dags att titta på alternativ. Konservutbudet är begränsat och att få variation på maten kommer på lång sikt att vara ett bekymmer. Därför funderar jag på att, när ekonomin tillåter, börja komplettera med frystorkad mat.
Vidare har jag även införskaffat mer rapsolja. Konserverad mat innehåller väldigt lite kalorier och att kunna tillsätta fett känns som ett bra sätt att öka på kaloriintaget vid behov. Nu är rapsolja inte den bästas och nyttigaste oljan, men det är den billigaste. Solrosolja är en bättre sammansättning av fettsyror men kostar nästan dubbelt så mycket. Olivolja är också ett bättre alternativ, men är också mycket dyrare.

Idag är planen att jag äntligen ska ta tag i en surdeg som gnager mig. Det är dags att räkna kalorier i förrådet. Även om jag inte ger ett ruttet öre för kaloriteorin så är det ett praktiskt sätt att göra ett överslag på mängden energi i förrådet. Som läget är just nu har jag bara en grov uppskattning om hur länge förråden kan tänkas räcka, men jag vill få en tydligare och bättre bild för att lättare kunna komplettera i framtiden.

Projektet Nytt-förråd ska också fortsättas. Tyvärr tar allt lite längre tid än uppskattat med brinntider för betong och att jag är lite avhängd på vädret. Men idag ser det ut att kunna vara förutsättningar för att fortsätta.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑