Innan du börjar preppa

Många som vill börja preppa frågar efter listor. Vad ska jag ha i förrådet? Är detta ett bra märke på ärtsoppa? Hur mycket ska jag ha av detta? Finns det inte bara en lista jag kan följa?!

Svaret är att det såklart finns listor. Det finns massor av listor. Faktum är att det troligen finns minst lika många listor som det finns preppers. Anledningen är väldigt enkel, alla har vi olika förutsättningar och krav. Visst går det att ge generella tips, tumregler och rekommendationer. Men allt landar alltid i vad är det just du och din familj behöver för att klara er?

Vad många verkar glömma är att först, innan man kör iväg till sin lokala Prepp-store(tm), börja med att inventera det man redan har hemma. Har du redan tre konserver ravioli behöver du inte köpa en fjärde för att sedan glömma köpa tändstickor och värmeljus som var slut. Gå igenom allt du har i garderober, skrubbar, garage, vind och förråd. Det kan finnas massor av pryttlar och prylar som legat glömda någonstans som kan komma till nytta.

Detta gäller till viss mån även mer erfarna preppers. Det är lätt att glömma bort allt man har till vardags och bara fokusera på sitt förråd som det enda man kommer att ha tillgång till om det skulle braka åt skogen. Själv köper jag inte kryddor specifikt till mitt prepp. Anledningen är att jag har ett stort, nästan överfyllt, kryddskåp med kryddor som kommer att hålla och räcka länge och väl. Samma sak med plastpåsar, vi har hur mycket hundbajspåsar som helst som kan användas till diverse andra ändamål.

Initialt kommer det alltså inte att vara helt nödvändigt att ta av förrådet. Först får man se till att förbruka färskvaror, sedan frusna varor och sist torrvaror och konserver. Har du en grill och bränsle kan man ju t.ex grilla kött och grönsaker de första dagarna vilket inte kräver elektricitet. Ja, det går bra att grilla mitt i vintern.

Så se över vad du redan har hemma och tänk efter hur det kan användas på bästa och effektivaste sätt vid en kris. Har du tur spar du både pengar och förrådsutrymme. Preppa smart.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑