En vecka i mitt prepp-liv

Tänkte att det kunde vara kul att skriva ner vad jag gjort den gångna veckan ur ett prepper-perspektiv och hur jag har tänkt.

Veckan som gått har varit en ganska typisk vecka. Under tre dagar testade jag min batteribank för mobiltelefoner och surfplattor. Detta var något som legat på min att-göra-lista en tid nu och tillfälle gavs att ta tag i det. Utfallet var över förväntan och jag kan nu dra ett streck över den punkten.
Självklart har det köpts in lite mer saker till förrådet:

 • 4 konserver Bullens pilsnerkorv
 • 2 konserver ananasringar
 • 4 konserver ravioli
 • 50 st värmeljus
 • 25 st djupa papptallrikar
 • 10 st Compeed skavsårs-plåster
 • 1 flaska Decivon (sårtvätt)
 • 25 L vattendunk
 • 1 pannlampa
 • Diverse godis

Jag har också gjort en del efterforskningar kring Bug-Out-Bags. Vad gäller BOB’s finns det många skolor har jag märkt. Det kanske vettigaste jag sett är hur The Mordern Survivalist tänker kring sin BOB:

Det kommer säkert ett inlägg om BOB när jag väl samlat, sammanställt och fått till en egen som jag är helt nöjd med.
Mycket tid har också ägnats på Twitter och att följa alla turer kring försvaret, den ryska övningen som pågick under veckan. Fokus har också varit kring vår utrikespolitik och Sauri-Arabien. Personligen föredrar jag Twitter som nyhetsflöde då det dyker upp mycket matnyttigt som annars lätt skulle gå mig förbi.
Till sist hoppas jag att ni tog tillfället i akt och tittade på det norrsken som var synligt. Vi ska vara tacksamma att det som träffade jordens magnetfält inte var något av större kaliber. I så fall hade det kunna sluta på ett helt annat sätt. För den som är intresserad av rymdväder, solen och liknande kan jag rekommendera Suspicious Observers Youtubekanal. Ben kommer ut med dagliga rapporter och är väl värd att lyssna på.

3 reaktioner till “En vecka i mitt prepp-liv

 1. Jag som fyrabarnsfar har gett upp tanken på att fylla en ryggsäck med det viktigaste för tre dygn. I Sverige så har vi för många parametrar bara i vädret. -20 till +35 ger ofantliga skillnader bara i kläder. Självklart bär jag alltid på en ryggsäck med vatten, papper, snacks, första förband mm mm. Men en bob för sex personer blir en släpkärra;).

  1. Man måste ju självklart vara realistisk. Har man med sig det mest väsentligt är ju mycket vunnet. Som jag så gärna påpekar till människor som vill ha listor så måste man se till sin situation och sina förutsättningar, annars skulle nog alla släpa runt på släpkärror 🙂

 2. Håller med om att det är svårt att ordna den optimala BOB´en. Särskilt när man har familj. Jag tror det bästa är att ha en BOB färdig för varje familjemedlem. Jag funderar på att ha en BOB i form av en stor ryggsäck där man får rum med sovsäck, ombyten mm samt en mindre BOB som kan spännas fast på den stora säcken där det absolut viktigaste ligger. Då kan jag lättare ha den mindre ligga nära ytterdörren samt att den är lättare att ta med in och ut ur fordon eller genom stora folksamlingar. Den mindre är för det nödvändigaste och den större blir för det som är prio 2.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑