Test av Lioncell Powerbank (#preppfredag #preppSE)

Ett ypperligt tillfälle gavs att testa mitt så kallade powerpack. Det är en batteribank för att ladda t.ex mobiltelefoner och surfplattor. Det powerpack jag har köpt är ett Lioncell Powerbank på 12000 mAh. Detta var ett impulsköp utan någon som helst research och köptes på Kjell & Company av den enkla anledningen att de har en liten affär på Centralstationen i Stockholm där jag pendlar från och till. Det kostade 499 kr, men jag ser att de nu har sänkt priset till 399 kr.
linocell-powerbank-12000-mah

Enheten laddas via USB (från t.ex dator eller telefonladdare) till en specialkontakt som sitter i enheten. Laddningen tar, från tomt till fullt, cirka 5 timmar och en indikator visar hur mycket ström enheten har genom tre dioder placerade runt den enda knappen som finns på batteribanken. För att ladda din mobiltelefon eller surfplatta kopplar du bara in din USB-laddarsladd i en av enhetens två USB-utgångar och trycker på knappen. I och med att det finns två utgångar kan du ladda två enheter samtidigt, vilket kan vara bra i en nödsituation.

Min mobiltelefon är en Samsung Galaxy Note 3. Vid normal användning räcker batteriet i ganska exakt 24 timmar för mig. Lioncell lyckades hålla min telefon vid liv i lite över 50 timmar. Två fulla laddningar och lite till. Det betyder att om jag lämnar hemmet med en fulladdad mobil och ett fulladdat powerpack bör jag klara mig 24 + 50 + 24 = 98 timmar.

Något som också är av intresse är att när väl enheten är fulladdad så håller den laddningen väldigt bra. När jag köpte den laddades den full och höll full laddning i över en månad då den varje dag följde med mig till jobbet utan att användas.

Eftersom jag inte testat någon annan liknande produkt tänker jag inte ge mig på att rekommendera den eftersom jag inte vet om prestandan är bra eller dålig. Men för mina behov räcker den gott och väl. Jag vet att under ett längre strömavbrott (som inte påverkar mobilnätet) kommer hela familjen att kunna ladda sina mobiltelefoner utan att behöva gå ut i bilen och ladda där.

Detta inlägg är inte sponsrat av varken Lioncell eller Kjell & Company. Ingen ekonomisk, eller annan ersättning har utgått för detta inlägg.

4 reaktioner till “Test av Lioncell Powerbank (#preppfredag #preppSE)

 1. hej
  Vill börja med att tacka för en bra blogg men undrar om du har en lista på bloggare som du följer inom området.

  1. Hej,
   Kul att du gillar bloggen. Jag har en gammal lista under menyn Andra resurser -> Bloggar. Annars brukar jag mest gå via Twitter.

   1. Hej
    Ja jag gilar din blogg och din inställning skarpt.
    Ja jag såg din lista men jag är på jakt efter svenska preppers eller nordiska för den delen. Den amerikanska bloggossfären är en djungel som jag inte lyckats navigera rätt i än. Har kollat din twitter och hittat en del bra där. Men det kanske ont om nordiska bloggare.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑