I väntan på domedagen #prepperSE

I våras spelade SVT in en programserie som heter Domedagen. Idag släpps avsnitt två och där medverkar jag och pratar lite om prepping. Programserien har en intressant vinkling kring undergångsfrågor, kriser och katastrofer utifrån ett mer livsåskådande perspektiv. Så är du intresserad finns avsnittet att se här.

Jag måste säga att det var uppfriskande att få prata om prepping utifrån ett mer filosofiskt perspektiv och inte vara så fokuserad på det praktiska. De samtal vi hade var riktigt bra och jag önskar att fler journalister kunde ha samma anslag.

Uppdaterat: Där finns också en artikel och kort film hos SVT Nyheter: ”Preppern” Andreas Karlsson är förberedd för en katastrof.

4 reaktioner till “I väntan på domedagen #prepperSE

  1. Du har ju varit med i media ganska många gånger och under en hyfsat lång tid. Känner du att inställningen till prepping förändrats?

    1. Tänker du inställningen gentemot peppers från journalister? Den inställningen har nog egentligen aldrig varit direkt negativ vad jag har upplevt. Däremot finns det idag en mycket större förståelse att vara förberedd inför en kris eller katastrof.

      1. Ja, jag tänker nog på media framför allt. För några år sen så togs prepping upp i Outsiders och gav väl lite känslan av foliehatt, den attityden verkar ha försvunnit.

  2. Intervjun med dig var trevlig och det var dessutom intressant att se hur du har det.

    Nu är ju seriens fokus ”Domedagen” och inte prepping, men jag blir lite ledsen för alla dessa ungdomar som går och tror att de inte har någon framtid p.g.a. klimatförändringarna. En hel generation med dystopisk syn på tillvaron; allt påskyndat och uppeggat av politiker och media. Tror inte att det är bra alls.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑