Packlista vid bug out #prepperSE

Skiten har träffat fläkten och du måste ta dig hemifrån till din tillflyktsort. Som tur är bedömer du att du har tid att packa bilen. Vad ska du ta med dig?

Givetvis kan inte jag svara på den frågan, men det kan du. Har du någon som helst plan för att behöva lämna ditt hem, oavsett om det är din primära eller sekundära plan, kan det vara en god tanken att i förväg ha en strukturerad plan för vad som ska tas med. Kalla det en packlista eller vad du tycker passar.
Antingen skapar du en snygg lista med som kryssrutor i valfritt datorprogram och skriver ut eller så använder du papper och penna. Det viktigaste är att planen finns på papper. Tänk noga efter hur mycket plats du har i bilen för packning. Sedan skriver du ner allt du behöver ta med hemifrån som beräknas få plats. Den som vill kan så klart skriva listan i prioriteringsordning.

Den trogne läsaren kommer lätt att förutspå vad jag kommer skriva här näst. Prova sedan att packa alla saker på listan och lägg i bilen. Fick det plats? Fanns det mer plats över? Modifiera listan efter behov. När du har din definitiva packlista färdig föreslår jag att du sätter upp den på en anslagstavla, vägg eller kylskåpet så du alltid vet var den är.

I ett slag har du besparat dig själv en massa tid och grubblande när tid kanske behövs som bäst.

En reaktion till “Packlista vid bug out #prepperSE

  1. Bra, ser gärna exempel på sådana listor, det brukar ge nya idéer.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑