Dom kallar oss "Preppare" #prepperSE

Nu kan jag äntligen dö lycklig. Nu vet jag vem och vad jag är. Enligt Språkrådet och Språktidningens nyordslista för 2016 är jag en ”preppare”. Av 43 nyord är alltså ”preppare” ett, i sällskap med ord som ”kroppsaktivist”, ”pokenad” och ”pappafeminist”. Det finns till och med en definition av ”preppare”:

”Person som förbereder sig för att kunna överleva en samhällskatastrof. Av engelskans prepper.
En preppare är alltid redo. För alla eventualiteter. Prepparen har ett förråd med färskvatten och konserver, mediciner och andra förnödenheter. De riktigt seriösa lämnar staden och flyttar ut på landet till ett hus med egen brunn och större möjligheter att ta sig igenom civilisatoriska av- eller sammanbrott.
(Sydsvenskan 1 april 2016)

Om man på ett kärnfullt sätt ska beskriva en prepper (eller måste jag nu skriva preppare?) så är det ju inte en så dålig beskrivning. För den som inte har en aning om vad en preppare sysslar med borde det ge en hyfsat god inblick. Jag är också tacksam att definitionen saknar värderingar. Det hade kunnat sett betydligt värre ut, så man får vara glad åt smulan.
Förhoppningsvis kommer detta leda till att några fler där ute i landet blir nyfikna på vad en ”preppare” är och själva börjar ta tag i sin egen krisberedskap. Så har du hittat hit och är nyfiken på hur du kan komma igång kan jag rekommendera dig  att börja med min sunda nybörjarguide. För vem vill inte alltid vara redo?

En reaktion till “Dom kallar oss "Preppare" #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑