Förvaring, organisation, rensning och ordnung #prepperSE

När jag nu har haft ett tag på mig att ordentligt fundera över hur jag ska gå vidare med mitt hemställe börjar så sakta en tågordning ta form. Även om de större projekten lockar så har jag kommit fram till att det absolut första som behövs tas tag i är att städa där jag står. Eller kommer stå.

Även om det är extremt lockande att kasta mig över någon byggnation eller annat matigt så har jag insett att jag måste börja med att på allvar strukturera och organisera hela BOL Norr. Som det är nu har jag helt enkelt för dålig kontroll på exakt var allt är, än mindre på vad jag egentligen har stoppat undan i alla lådor, skåp och skrymslen. Egentligen tycker jag sådant här är tråkigt, men jag vet att jag kommer vara extremt nöjd när det väl är klart.

Det första steget att bringa ordning är ganska lätt. Just nu har jag två bohag i BOL Norr; ett som givetvis ska vara kvar och ett som ska till lägenheten när jag väl får tillträde. Problemet är att dessa två bohag egentligen inte är uppdelade. Att helt enkelt packa det som ska till lägenheten i några flyttkartonger kommer hjälpa till rätt mycket. Sedan kan jag stuva undan det i lillstugan tills dess att det är dags att flytta in i lägenheten.

Steg två blir att köpa in bättre förvaringsmöjligheter som jag idag saknar. En vettig garderob, byråer och andra hyllsystem måste upp för att kunna bringa lite ordning. Här måste jag samtidigt verkligen fundera och planera var jag placerar dessa så att jag kan förbereda ytor för framtida projekt och inköp som kommer ta sin beskärda del av den trots allt begränsade boytan.

När utökad förvaring är på plats kan jag så ta tag i steg tre – att rensa ut skräp. Helt ärligt så har jag ingen aning om vad jag kommer hitta i gömmorna, men gissningsvis kommer det vara prylar som jag inte längre bedömer vara relevanta eller som rent av inte längre fungerar. I början av min prepping-resa så köpte jag på mig saker som jag är rätt säker på är onödiga eller är av undermålig kvalitet som helt enkelt är trasiga.

Som ett sista steg måste jag märka upp lådor, skåp och backar med vad de innehåller. Inte bara för min egen skull utan för andras skull i en framtid. Till det syftet köpta jag för några år sedan en Dymo så jag kan skriva ut små etiketter och fästa där de behövs.

Nu när jag äntligen får tiden att göra detta är det lika bra att göra det ordentligt från början. Det kommer säkert att ta ett par dagar, men det ger mig ett mycket bättre utgångsläge för de fortsatta planera. Än viktigare än det är dock att det ger mig en mycket efterlängtad organisation av mina förråd, något som jag inte haft sedan jag bodde i villan för så många år sedan.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑