Pandemin och intresset för prepping #prepperSE

Nu har det gått så pass länge med pandemin att jag tyckte det kunde vara spännande att se om den påverkat intresset för prepping. Även om vi långt ifrån är igenom denna kris kan jag ändå konstatera att intresset för prepping för länge sedan nått sin kulmen.

En sökning på Google-trends visar vad jag alltid befarat. Inte förrän det är försent väcks intresset för krisberedskap. Men då handlar det inte längre om att förbereda sig inför en kris utan att hantera en kris.

Nedan syns det rätt tydligt hur intresset för ”prepping” på Google nådde sin kulmen under slutet av februari till mars.

Google-trends för ”prepping” i Sverige

Detta stämmer mycket väl överens med hur trafiken på denna bloggen såg ut under samma period:

Antal besökare på urvaken.com

Detta var i samband med att vi såg tomma butikshyllor där toalettpapper, pasta och ris vanligtvis brukar stå, innan just-in-time-systemen hade ställt om sig för att hantera den ökade efterfrågan.

Förhoppningsvis föder denna kris fler preppers så att nästa kris inte får samma effekter i livsmedelsbutiker och på apotek, utan att fler redan har ett lager av förnödenheter för att klara ett par veckor utan att behöva slåss om det sista paketet Alvedon.

Men åter ställer jag mig skeptisk till samhället som helhet när det kommer till förmågan att planera inför det oförutsedda; både på centralt och personligt. Det har inte saknats indikationer på hur sårbart samhället egentligen är, ändå väljer en förkrossande majoritet att blunda för dessa risker.

Med det sagt vill jag hälsa alla nyblivna preppers välkomna till bloggen. Jag ser att rätt många nya har valt att få e-postnotifikationer när jag publicerar nya inlägg och jag hoppas ni alla hittar både praktiska tips och råd samt ämnen att fundera kring. Var inte rädda att ställa frågor i kommentarsfältet. Det finns gott om duktiga människor som läser här och gärna delar med sig.

2 reaktioner till “Pandemin och intresset för prepping #prepperSE

  1. Uppdatera blogglistan! Det är alldeles för många inaktiva och helt avslutade bloggar i blogglistan. Det vore trevligt om du rensade i den.

    1. Tack för att du påminde mig, det borde jag gjort för länge sedan.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑