Distraktioner

Även om tiden kanske är oändlig så är vår tid på jorden begränsad. Således är tiden en ändlig resurs. En av många. Jag kan ändå tycka det är intressant att studera vad människor (i allmänhet) väljer att lägga sin tid på. Trots allt kan vi faktiskt välja hur vi spenderar tiden, precis som med våra pengar.

Så vad väljer du att lägga din tid på? Betänk att tid inte går att få tillbaka. Med lite tur kan du ångra en dålig investering, ett tokigt inköp. En timme lagd på valfri aktivitet kan du aldrig få tillbaka.

Som ung tycks man ha hur mycket tid som helst. Du kan slösa med den utan större konsekvenser. Tiden saknar ett värde. Ju äldre man blir, ju mer inser man att tiden faktiskt är ändlig, att sin tid på jorden en dag tar slut. Helt plötsligt får tiden ett större värde. Precis som i en ekonomi där efterfrågan överstiger tillgången.

Det är klart värt att fundera kring. Exempelvis är jag förvisso väldigt tacksam att ni som läser detta aktivt väljer att göra det, att lägga tid på att läsa mina ord. När ni läst klart hoppas jag att bytet av tid mot vad ni nu får ut av texten är värt det och att ni inte ångrar er.

Samtidigt är vi så vana att slösa bort vår tid att vi knappast reflekterar över det. Hur många gånger har vi inte slötittat på TV eller någon streamingtjänst utan att egentligen verkligen uppskattat det vi konsumerat?

Våra liv är fulla av distraktioner där vi slösar bort vår tid. Inte bara tid, utan inte sällan också energi. Hur många har inte gått och varit upprörda över något egentligen helt meningslöst? Vann inte ditt fotbollslag på grund av ett felaktigt domarbeslut? Sa någon något på ett social medium som gjorde dig upprörd, som du inte kunde släppa sen?

Så mycket tid och energi går förlorat på helt onödiga saker. Våga förkasta dessa distraktioner och ersätt dom med sådant som bidrar med något positivt till ditt liv. Livet är för kort för att slösas bort på betydelselösa ting.

2 reaktioner till “Distraktioner

 1. Jag håller med om det mesta du skriver, men det är nog svårt för de flesta att föreställa sig hur det går om det skulle bli t.ex krig. Många har levt hela sitt liv utan att fundera på att det kan bli en verklighet, trots att det är så i många länder. Vi som har föräldrar som var med i andra världskriget har hört hur det var när man inte kunde köpa allt man ville ha när det gällde mat t.ex. Det blev många ”krigsgrytor” på rester

 2. Glad 2:a advent
  Har suttit och läst gamla inlägg av dig och där efterlyser du lite udda tips ……. här är några 😀
  # köp några fröpåsar av det du tycker om ( håller många år efter bäst före )
  # några svarta murarhinkar att odla i ute och inne ( lätta att flytta )
  # recept på ” stekpannebröd ” nerskrivet på papper + dessa ingredienser
  # mattermosar , lätt att bara äta flera timmar efter tillagning
  # plocka tallkottar , jättebra att ha som tändmatrial i spisen

  Hoppas ni alla har glädje av dessa 😊

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑