Hur gör djur? #prepperSE

Okej, jag ska erkänna att jag kan vara tjurigt envis ibland. Vissa skulle kanske hävda att det inte bara är ibland. Oavsett så händer det lite då och då att jag kör fast i ett tankespår.

Som nu när jag kom upp till BOL Norr och inser att det är sådär knädjup snö för att ta mig fram de sista 300-400 metrarna som är oplogade. Enträget kämpar jag mig meter för meter genom snön, blir tröttare och tröttare. Mörkret börjar så sakta falla och jag känner mig rätt mycket som Ronja Rövardotter som fastnat med foten hos Rumpnissarna. Lyckligtvis kom inga vildvittror.

När jag väl kom fram till stugan var jag rätt slut i benen. Men eftersom det nästa vecka ska komma ett filmteam från Australien måste jag på något sätt hitta en lösning för att kunna se till att de åtminstone hjälpligt kan ta sig fram utan bil. Därför blir min slutsats att jag helt enkelt får skotta en stig genom snön jag just forcerat. Jobbigt? Som fan.

När jag vaknade på morgonen låg jag och funderade på att det var så mycket älgspår runt omkring. Det är så klart trevligt av många orsaker. Sedan slår det mig som en blixt från klarblå himmel. Om älgarna nu kan ta sig fram så måste väl jag också kunna det? Trots allt väger jag inte lika mycket som en älg och om de inte sjunker ner måste det ju vara av intresse att ta reda på hur deras stråk går.

Sagt och gjort gick jag på spårjakt. Det var inte särskilt svårt att hitta och följa spåren. När jag inser att de går inne i skogen, under träden där det nästan inte är någon snö alls skäms jag lite. Varför tänkte inte jag på det? Varför ska det vara så svårt att lyfta blicken lite och vara observant på sin omgivning? Med älgarnas hjälp var det lätt att hitta en lättgången rutt genom skogen och ut på en skoterled, som även älgarna verkar använda.

Skoterleden går upp till den väg jag vanligtvis åker på och som är underhållen. Bara att det är ett par hundra meter från där jag nu hade parkerat bilen. Helt plötsligt har jag en lättframkomlig rutt att ta även på vintern. Så som jag oroat mig och kämpat genom snö. Om jag bara tänkt till lite! Det sjuka är att jag i bakhuvudet alltid haft kunskapen, bara varit för fokuserad på annat. Nu har en stor lättnad trillat av mina axlar.

I övrigt har det inte skett några skador på BOL Norr. Allt är helt, allt fungerar och inga skadedjur har bråkat med förråden.

4 reaktioner till “Hur gör djur? #prepperSE

  1. Hehe, så snyggt snön ligger framför dörren men inte intill huset på sidorna. Där tror jag du gick back några karmapoäng 🙂

  2. Hur går det med Kärleken då ?
    Har du funnit den där Kvinnan /Mannen som får ditt hjärta att rusa ?
    Dejtar du någon just nu ? Om så, har du berättat om ditt preppande eller du håller låg profil för att inte ”skrämma bort ” personen?

    Många frågor, men från hjärtat.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑