Prepping på marginalen

Som jag skrivit tidigare så är jag sjukskriven sedan ett par månader tillbaka. Detta för med sig två saker. För det första har jag inte ork och energi att vara skriva lika aktivt som jag hittills gjort. För det andra får det konsekvenser ekonomiskt. Således har mycket av vad jag önskat göra, som kostar pengar, få stå åt sidan tills dess att jag kan börja jobba igen och får ekonomin i balans. Dock har jag upptäckt hur mycket det finns att faktiskt göra som inte kostar så mycket.

Läsa kostar för det mesta inte mycket, särskilt om det är material som är gratis tillgängligt på nätet. Mycket tid har tillbringats att läsa bloggar, artiklar och hela böcker. Svårigheten ligger inte så mycket i att hitta material som att inte läsa om samma information om och om igen. Delar av det jag läst har jag också skrivit ut och satt i pärmar och sedan placerat i förrådet, allt för att vara säker på att ha tillgång till materialet även utan elektricitet.

En annan sak som inte heller kostar så mycket är att planera, dokumentera och rekognosera.  I den mån jag har haft ork har jag sett över mina kris-planer, skrivit upp viktiga sifferkombinationer (kontonummer, telefonnummer etc.) och rekognoserat alternativa vägar till mina BOL (Bug-Out Location), både i verkligheten och på Google Maps. Tid har också gått till att lokalisera sekundära BOL, om så skulle behövas. Kvar är att markera ut färdvägar och mål på mina analoga papperskartor.

Att inventera förråden är också något som blivit gjort och som inte kostade en krona. Till det gick jag också igenom sådant som redan finns hemma för att få en bättre bild över vad som finns tillgängligt men som inte är dedikerat prepp. Här hittades bland annat mycket verktyg som jag inte ens visste om att jag hade, som nu finns med i bakhuvudet över bra-att-ha-saker. Vidare kan också rekommenderas att se på saker du har utifrån ett annat perspektiv än man gör i vanliga fall. Till exempel insåg jag att jag hade en extra vattentunna som i alla år använts som förvaringsutrymme åt diverse prylar, som jag aldrig reflekterat över vad det faktiskt är.

Till sist har jag äntligen, tack vare hjälp, kommit igång med att börja mura och göra i ordning det som kommer att bli det nya förrådet. Visst, det kostar lite (och kommer att kosta mer), men än så länge är det bara betong vilket trots allt är väldigt billigt. Dessutom kan det göras i mindre etapper vilket passar bra när orken och energin är en bristvara.

3 reaktioner till “Prepping på marginalen

 1. Hej!
  Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är sjukskriven.
  Du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).
  Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal/
  Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
  Du kan även kontakta oss via Facebook – https://www.facebook.com/afaforsakring
  Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
  https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/uppsokande-kundtjanst/
  Vänliga hälsningar
  Robin
  AFA Försäkring

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑