I’ve got a bad feeling

Det är inte ofta jag litar på min magkänsla, oftast försöker jag hitta fakta och lägga magkänslan åt sidan. Men nu är magkänslan så stark att jag måste skriva av mig lite.

Någonstans inom mig skriker en liten röst att något är på väg att gå käpprätt åt h*lvet*. Rösten förstärks varje gång jag läser fakta kring världen runt om kring oss. Oljepriset sjunker som en gråsten. Ryssland spänner musklerna och bråkar. Politiskt låst läge här hemma i Svedala. Grekland på väg att lämna euron? Fed trycker pengar som galningar samtidigt som Wall Street är på all-time-high. Extremistpartier på stark framväxt i Europa. Allt detta är bara sådant jag sett idag. Var och en för sig är ju inget av dessa, ska vi kalla det,  ”ohanterbart”. Lite käbbel i Sverige – pft! Ingen ko på isen. Ryssland/Ukraina? Det löser sig kanske med tiden (om det bara var just det). Fed som trycker pengar? Visst, lite högre inflation.

Men när det sak efter annan som hela tiden bygger på undrar jag var i herrans namn vi är på väg. Magkänslan började protestera för länge sedan. Då lyssnade jag i och för sig lite på den och började preppa. Men det var inte magkänslan allena; det fanns andra rationella delar som ytterst bidrog till detta.

Så vad tror jag ska hända? Jag vet inte. Det är det som är det värsta med att lyssna på magkänslan. Den ger ju inga detaljer, bara att något är fel. Kanske är det en förestående börskrasch? Eller kommer konflikten i Ukraina att urarta helt? Kanske är det ingenting alls, bara min fantasi. En sak kan jag dock inte bortförklara och det är att inte på flera år har jag haft så här dåliga ”vibbar” inför framtiden.

I vanliga fall är jag inte pessimist eller domedags-varnare. För det mesta tror jag att människor trots allt löser problemen på ett rationellt och sunt sätt. Men med de komplicerade strukturer vi i dag lever i har jag svårt att tro att en rimlig och korrekt konsekvensanalys ens är möjlig att frambringa inför varje enskilt beslut. I teorin räcker det med ett litet misstag, en felbedömning, någon som sovit dåligt eller har en dålig dag. Någon som i affekt eller blindo tar ett beslut och hoppas på att det går vägen, men så går det åt skogen.

Kanske känns det bättre i morgon när jag fått sova lite. Tillbaka i vardagslunken och alla triviala ting som pockar på ens uppmärksamhet. Lite TV, en bra film, fredagsmys, kanske en öl eller två.

Titta! En gullig kattunge på Facebook! Allt kommer att bli bra.

2 reaktioner till “I’ve got a bad feeling

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑