LCHF-rapport vecka 12 #lchf

Låt mig börja med att meddela att jag äntligen håller på att få kontroll på min knepiga mage. Efter två veckor av intensiv behandling med goda magbakterier (probiotics) och resistent stärkelse har diarréerna nu upphört. Kvar är nu bara gasbildningen, men hellre det. Min teori är att tarmflorans bakteriesammansättning har ändrats till det positiva tack vare ”goda” bakterier samt näring till dessa (resistent stärkelse).

En annan justering jag har gjort är att jag ätit lite mer än vanligt. Lite för att kompensera vad jag misstänker varit näring som bokstavligt talat bara runnit ut i toaletten. Under tiden min mage krånglat har jag känt mig svag och orkeslös, vilket inte varit så konstigt. Så jag lät kroppen få de bästa förutsättningarna för att komma ikapp.

Resultatet i mått mätt är ingen kioskvältare. Rumpan har minskat med en centimeter. Vågen visar i alla fall på minus. Märk väl att jag ökat kalori-intaget markant de två senaste veckorna. Kalori-teoretiker kan försöka förklara för mig hur det kommer sig att jag gått ner i vikt genom att öka mängden kalorier. Själv anser jag att kalori-teorin är fel. Eller så stämmer den i alla fall inte in på mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: