Resistent Stärkelse #LCHF

Under denna LCHF-resa har jag stött på ett problem som jag inte haft förut. Tidigare har allt bara fungerat som sig bör. Det som skiljer sig denna gång är en riktigt otäck diarré som i princip har hängt med sedan starten. Problemet med den är att jag tappar kopiösa mängder vätska och blir uttorkad, vilket dessutom har lett till gikt i foten.
I och med att jag aldrig haft detta problem förut hade jag heller ingen klar idé över hur jag skulle komma till rätta med problemet. Jag har provat probiotika (”goda” magbakterier) i olika former, provat att äta mer kolhydrater, slutat med kaffe, tagit bort laktosprodukter, ätit massor med hårdost. Inget har hjälpt.
Idag damp LCHF-magasinet ner i brevlådan med en artikel av Per Wikholm om Resistent Stärkelse. Denna artikel slog mig som en slägga; kunde det vara så enkelt? Visst har jag följt hela debatten om resistent stärkelse lite avvaktande på avstånd. Hållit mig skeptisk. Men anledningen var att jag aldrig tog mig tillräckligt med tid att faktiskt läsa på hur det fungerar på djupet. Detta var vad Per Wikholm’s artikel gav mig. En faktisk förklaring. Inte vara vaga antydningar.
Eftersom jag egentligen inte har något att förlora så började jag idag med att dricka ett glasvatten med 3 teskedar potatismjöl för att se hur jag reagerar. Tro mig, jag hade inga större förhoppningar. Det konstiga är att magen och hela kroppen svarade nästan direkt. Efter en timme lugnade sig magen ner. Inga vulkanutbrott av bubbel och knorr. Inga panikrusningar till toaletten (än så länge).
Kan lösningen verkligen vara att äta resistent stärkelse? Vi får se. Jag ska i alla fall ge det en riktig chans. Under hela juli ska jag dricka mitt potatismöjlsvatten och se om det fungerar för att lugna min mage. Fungerar det kommer ingen att bli gladare än jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: