De gömda kolhydraterna

DN.se kan man idag lär att ”Taco Bell avslöjar hemliga köttingredienser”. Bara rubriken skriker att något är väldigt fel. Hur kan man ha köttingredienser? För mig är kött kött. Punkt. Men enligt artikeln så är det inte lika självklart för Taco Bell. 88% kött är tydligen kött. Vad de övriga 12% är har man hållit hemligt – tills nu.
Så vad är det då? Maltodextrin (socker), torulajäst, modifierad majsstärkelse (kolhydrater), sojalecitin (restprodukt från soja), natriumfosfat (skadligt för bl.a njurarna), mjölksyra, karamellfärg & kakaopulver (socker/kolhydrater) och trehalos (socker).
Man blir ju genast sugen på en taco från Taco Bell.
Kom ihåg att när t.ex McDonalds eller Max skriver att de har 100% nötkött i sina hamburgare så betyder det enbart att det kött som finns i hamburgaren kommer till 100% från nötkreatur. Det säger ingenting om hur mycket nötkött det är i hamburgaren.
Nej, för att vara säker på vad du stoppar i dig gör du bäst att undvika snabbmatskedjor och laga maten själv på naturliga råvaror.
Uppdatering: Efter en kommentar från McDonald’s stryker jag att de har tillsatser i sina hamburgare.

2 Comments on “De gömda kolhydraterna

  1. Till skillnad från många andra i branschen består våra hamburgerkött inte av något annat än 100 % nötkött. Inga tillsatser, inga bindningsmedel. Inget annat än 100 % nötkött från framdelen av nötdjuret, t ex flank, bog och nacke. Salt och peppar tillsätter vi efter tillagning. 🙂
    Vänliga hälsningar
    Johan Tennbäck, McDonald’s Sverige

    • Tack Johan för ditt inlägg. Det var glädjande att höra att McDonald’s Sverige enbart har nötkött, utan tillsatser, i sina hamburgare. Då kan jag äta dessa (utan bröd) med gott samvete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: