LCHF-rapport vecka 2 #lchf

Så har vecka två passerat och resultatet är fortsatt gott. Mått och vikt pekar nedåt. Hälsan ökar. Under den gångna veckan har jag varit sjuk (feber) men ändå ätit LCHF. Sjukdomen har inte påverkat viktnedgången utan den håller sig på planerade nivå (1 – 1,5 kg per vecka).
Annars är det inte mycket att rapportera. Omställningen gick smärtfritt från kolhydrats-drift till fett-drift. Som jag kanske nämnt tidigare så har jag inte kalori-restriktion utan jag äter när jag är hungrig (inte sugen) och slutar när jag är ohungrig (inte proppmätt). Av erfarenhet vet jag ungefär hur mycket mat det går åt. Är jag mer hungrig kompletterar jag med t.ex ost, ölkorv eller ägg eller något annat.
En bra sak att ha hemma är kokosfett. Själv väljer jag en smaksatt variant då jag gillar kokossmak, men det finns även sådana som inte smakar något kokos all. Kokosfett är kanske det nyttigaste fettet som finns och jag äter oftast en tesked eller två direkt på morgonen för att ”boosta” igång förbränningen.
För mig så verkar det fungera bäst att äta en gång per dag. Och då äter jag mycket. Ungefär hela dagsbehovet av energi på en måltid. Sedan håller jag mig lätt till nästa dag utan att äta något mer, annat än kanske en ölkorv eller ett ägg om jag skulle bli hungrig. Detta fungerar säkert inte för alla i och med att vi alla är olika. Det finns inget rätt eller fel i hur många gånger man ska äta per dag, det styr kroppen åt dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: