LCHF-rapport vecka 1 #lchf

Första veckan har nu gått. Low Carb High Fat är exakt vad jag har ätit under hela veckan. Hur det har gått? Vi börjar med statistik.

Viktnedgången är till viss del vatten som varit bundet i kroppen som nu frigjorts. Tittar man dock på kropps-fettet så är inte allt vatten, utan viss del är även rent fett som kroppen förbränt. Både mage och rumpa har krympt med 2 cm i omfång.
Energifördelningen ser bra ut. Om man ska vara petig så skulle jag kunna öka fett-intaget ytterligare och minska lite på proteinet, men det är inte något problem ännu.
För att ingen ska tro att jag kalori-bantar så redovisar jag också antalet kalorier per dag.

Detta om statistiken. Hälsan då? Det är lite svårt att svara på efter bara en vecka. Vad jag märkte av i morse var dock en av de trevligare bieffekterna av att inte vara beroende av sitt blodsocker och det var att jag vaknade tidigt (05:00) i morse. Ni ska veta att jag är ledig idag och det var ingen som väckte mig. Jag vaknade av mig själv, utvilad och pigg. Inte mitt normala tillstånd på morgonen när jag ätit kolhydrat-tung mat.
För övrigt känner jag mig pigg och vid gott mod. Inga större biverkningar av att lagt om kosten igen. Men jag har ju gått in och ur ketos så pass många gånger att kroppen säkert är mer van nu än första gången, då det tog mig tre veckor att komma i fas. Nu gick det på två dagar. Nyckeln ligger i att äta mycket riktig mat (nu pratar jag LCHF-mat) och dricka mycket vatten. Inga andra omställningsbesvär finns att rapportera.

Nu är det full fart in i vecka 2!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: