Förgås inte av tristess

Strömmen i uttaget har sinat. Varför spelar inte så stor roll. Men ingen elektronik fungerar. Batteriet i mobilen, surfplattan och den bärbara datorn är slut. Mörkret utanför är kompakt även om värmeljusen ger ett visst ljus inne. Det har gått 72 timmar sedan strömmen slutade levereras.

Tredje dygnet. Första dygnet gick bra. Förråden är ju fulla med mat och vatten. Nästan lite skönt att slippa kolla Facebook och Twitter. Inga mail, SMS eller telefonsamtal. Andra dygnet gick det med. Men nu börjar tristessen ta över. Inget att göra. Inte ens en TV att titta på.

Vid planering för att klara sig vid ett avbrott mot det normala kan det vara klokt att inte bara tänka på skydd, vatten och mat. Särskilt om du har barn. Att hitta en sysselsättning utan elektronik var min generation världsmästare på. Men det var också den sista. Idag är vi alla nästan helt beroende av stimuli i from av datorer, mobiler eller TV.

Det bästa med denna ”prepp” är att det faktiskt inte är svårt. Köp böcker i bokform och inte som en ljudbok eller i digital form. Böcker står bra i bokhyllan, har inget bäst-före datum och kan (om de är bra) läsas flera gånger. Brädspel, kort, tärningar och musikinstrument är kanske sådant som du redan har hemma. I så fall, se till att inte kasta det! Spar det på vinden om de inte används.

Skriv ut spännande artiklar, fakta och annat från nätet som du vill läsa men inte har tid till. Det kommer du att ha vid ett SHTF-scenario. Sätt in utskrifterna i en pärm. Bra att skriva ut och ha till hands är även instruktioner av olika slag. Detta kan medicinska kunskaper som hur man gör rent ett sår, lägger ett förband eller hanterar ett brutet ben. Det kan vara information om hur man bygger olika saker t.ex vattenuppsamlare. Eller hur man jagar.

Det lär alltid finnas något kunskapshål att fylla. Bara fantasin sätter gränser. Men lita inte på något som är digitalt att finnas tillgängligt.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑